Blog Single

29 mei

AV-Test: 900 miljoen stuks malware bekend

De resultaten van de april 2019 test van het grootste Europese antivirus onderzoeksinstituut AV-Test zijn bekend gemaakt: het gaat om Windows 10 antivirusprogrammatuur voor thuisgebruikers en voor zakelijke gebruikers. En passant meldt het instituut ook dat de 900 miljoenste sample in de testdatabase is opgenomen, elke seconde worden er 4 tot 5 nieuwe malware-programma’s ontdekt.

De AV-Test wordt gedaan op 3 niveau’s: protection, performance en usability. Bij het laatste niveau wordt voornamelijk gekeken naar het aantal valse meldingen.

AV-Test Windows Defender
Voor de performance test haalt Windows Defender net de hoogste score niet.

Bij het vergelijken van de resultaten van de verschillende pakketten valt op dat veel bekende antivirus-programma’s de maximale score halen. De in Windows 10 ingebouwde Windows Defender doet dat ook op de onderdelen protection en usability maar opvallend genoeg presteert het op het gebied van performance wat minder. En dat is vreemd, omdat je van een in Windows ingebouwde antivirus scanner zou verwachten dat deze optimaal kan werken vanwege de inbedding in het besturingssysteem.

Op de resultaten-pagina kunt u doorklikken op de regel van een product, op de vervolgpagina ziet u een specificatie van de 3 test-niveau’s, afgezet tegen het gemiddelde van alle pakketten. Als u nog een antivirus oplossing zoekt, is natuurlijk een maximale score op het beschermingsniveau en de bruikbaarheid van belang, de verschillen zijn met name terug te vinden in de mate waarin de pc (standaard of high end) vertraagd wordt door de antivirus detectie. Kijk dan niet zozeer naar de score, maar naar de percentages van de vertraging bij verschillende computeractiviteiten.

Gerelateerde berichten